Waarom een kattenverzekering?

Vraagt u zich af 'waarom' uw kat een kattenverzekering nodig heeft? Wij hebben hier de belanrijkste redenen voor u op een rij gezet:

 • Niet iedereen kan sparen
  Lukt het u niet om te sparen voor uw kat? Dan is een verzekering een goede optie. Zo heeft u altijd een spaarpot voor uw dierenarts kosten.

 • Spaargeld is soms onvoloende
  Het kan voorkomen dat u onvoldoende gespaard heeft voor uw kat. Bepaalde operaties of onderzoeken zijn namelijk erg duur. Zo kost het operatief verhelpen van een verstopte urinebuis ± € 700 en een MRI scan al snel € 800. Met een verzekering hoeft u zich niet af te vragen of u wel voldoende heeft gespaard.  

 • Katten leven steeds langer
  Dierengeneeskunde ontwikkelt zich constant. Hierdoor kunnen katten steeds beter geholpen worden. Ook op het gebied van voeding zien we ontwikkelingen, er wordt steeds beter voer ontwikkeld. Door dit alles leven katten langer dan jaren geleden. De kans op ouderdomskwaaltjes neemt daardoor wel toe. Voorbeelden zijn dementie, gewrichtsslijtage, hart- of gebitsproblemen. De behandelkosten van deze kwalen kunnen oplopen. Het is dan fijn als uw kat verzekerd is tegen ziektekosten.

 • U kunt te laat zijn
  Als uw kat gezond of jong is kan een verzekering onzinnig lijken. Wanneer uw kat ziek of ouder wordt kan dit veranderen. Uw dierenarts kosten kunnen dan snel oplopen. Als u dan uw kat wilt verzekeren kan dit vaak niet meer. Vervelend, maar wel eerlijk. Een verzekeraar kan niet bestaan als iedereen zijn kat pas verzekert als hij ziek of oud is.

Meer weten over kattenverzekeringen?

Vergelijk de verzekeraars en bekijk welke verzekering het beste bij uw kat past: kattenverzekeringen vergelijken button

kattenverzekering