Katten ontwormen

Voor het ontwormen van katten zijn diverse middelen verkrijgbaar. Vaak is het een kwestie van uitproberen tot u het juiste middel heeft gevonden. Uw dierenarts kan ook helpen met kiezen. Helemaal als uw kat last heeft van bepaalde type wormen. Dan kan een specifiek ontwormmiddel misschien beter werken dan een middel dat meer wormsoorten tegelijk aanpakt. Hieronder bespreken we een paar middelen.

 • Drontal Cat
  Drontal Cat beschermt uw kat tegen spoelwormen, rondwormen, haakwormen en lintwormen. Dit middel wordt in tabletvorm geleverd en wordt oraal toegediend. 
 • Profender
  Profender werkt tegen lintwormen en rondwormen. Het middel wordt op de huid aangebracht met een pipet. 
 • Banminth
  Spoelwormen worden bestreden met Banminth. Dit middel is in pastavorm verkrijgbaar. 
 • Stronghold 
  Stronghold biedt bescherming tegen hartwormen en spoelwormen. Het middel wordt met een pipet in de nek opgebracht. Stronghold is alleen op recept verkrijgbaar.
 • Milbemax 
  Milbemax pakt zweep- en haakwormen, spoel- en lintwormen aan. Ook voorkomt het hartworminfecties bij katten. Dit middel wordt in tabletvorm geleverd. 
 • Vitaminthe 
  Vitaminthe beschermt de kat tegen spoelwormen, rondwormen, haakwormen en lintwormen. Het middel wordt is pastavorm verkocht. Het kan ook gebruikt worden bij honden.

Hoe vaak ontwormen?

Katten kunnen het beste op de volgende leeftijden en momenten worden ontwormd:

Volwassen kat 4 keer per jaar
Kitten 4 ,6 en 8 weken oud. Daarna bij 4 & 6 maanden oud.
Zwangere poes  vlak na de dracht (liefst ook vlak voor)

Prijs ontwormmiddelen
De prijs van ontwormmiddelen variëren niet alleen per merk. Het gewicht van uw kat speelt ook een rol. Weegt uw kat 6kg dan betaalt u voor 1 tablet al snel € 6. Voor een kat van 4 kg betaalt u € 4. Meer tabletten tegelijk kopen is vaak goedkoper. Per ontworming verbruikt u doorgaans 1 tablet.

Omdat uw kat net zo belangrijk is!

U verzekert uzelf tegen ziektekosten. Dit verdient uw dierbare viervoeter toch ook? Voor € 9,46 per maand verzekert u een kat
al tegen ziektekosten. Meer weten?
Bekijk dan onze kattenverzekering vergelijker »

katten ontwormen