Inenten kat

Het doel van inenten is om een kat afweer te geven tegen ziektes. Een kat kan tegen verschillende ziektes worden ingeënt. Hier volgen de belangrijkste entingen:

 • Kitten inenting
  Elke kitten wordt ingeënt tegen de niesziekte en kattenziekte. Het inenten gebeurt gefaseerd en moet herhaald worden. Wanneer een kitten 9 en 12 weken oud is moet hij ingeënt worden tegen deze ziektes.
 • Jaarlijkse Niesziekte inenting
  Inenten tegen niesziekte moet jaarlijks gebeuren. De inenting werkt maar 1 jaar.
 • Driejaarlijkse Kattenziekte inenting
  Inenten tegen kattenziekte gebeurt elke 3 jaar. De inenting werkt 3 jaar.
 • Rabiës inenting voor op reis
  Rabiës wordt ook wel hondsdolheid genoemd. Besmetting vindt plaats als een kat wordt gebeten door een ander dier dat rabiës heeft. De ziekte is gevaarlijk en kan onbehandeld zelfs dodelijk zijn. Een kat die naar het buitenland reist is verplicht om ingeënt te worden tegen rabiës. De inenting moet 21 dagen voor vertrek plaatsvinden. Eenmaal ingeënt is een kat 3 jaar beschermd tegen rabiës.

Prijzen inenten kat

Voor het inenten van uw kat gaat u naar de dierenarts. Behalve de inentingskosten betaalt u ook voor het consult. De gemiddelde prijzen voor een inenting inclusief consult zijn:

Kitten inenting € 48
Jaarlijkse niesziekte inenting € 49
Driejaarlijkse kattenziekte + jaarlijkse niesziekte inenting € 48
Rabiës inenting € 49

Als u een kattenverzekering heeft worden deze kosten vaak grotendeels vergoed. Wilt u meer weten over kattenverzekeringen? Bekijk dan onze vergelijker »

Omdat uw kat net zo belangrijk is!

U verzekert uzelf tegen ziektekosten. Dit verdient uw dierbare viervoeter toch ook? Voor € 9,46 per maand verzekert u een kat
al tegen ziektekosten. Meer weten?.
Bekijk dan onze kattenverzekering vergelijker »

inenten kat