Chippen kat

Een chip is een klein buisje met een unieke nummer. Het is niet groter dan een rijstekorrel en wordt tussen de schouderbladen ingebracht. Dit gebeurt met een injectienaald. Het aanbrengen is niet pijnlijk omdat het slechts een prikje is.

Hoe wordt een gechipte kat teruggevonden?

Een gechipte kat draagt een uniek nummer met zich mee. Dit nummer staat geregistreerd in de Nederlandse Databank Gezelschapdieren. In deze databank staan alle gegevens van gechipte huisdieren geregistreerd. Zodra een kat vermist is en gevonden wordt, moet deze naar een dierenarts of asiel gebracht worden. Hier hebben ze scanners waarmee de chip kan worden uitgelezen. De scanner haalt vervolgens de gegevens van de katteneigenaar op uit de databank. Zo kan er contact gezocht worden met de eigenaar van de kat.

Waarom chippen?
- Terugvinden van een gechipte kat is makkelijk
- Een kat die meegaat op vakantie moet gechipt zijn

Prijs chippen kat

Voor het chippen van uw kat gaat u naar de dierenarts. U betaalt hier de kosten voor het chippen en het dierenartsconsult. De gemiddelde prijs inclusief consult is € 50. Als u een kattenverzekering heeft worden deze kosten vaak grotendeels vergoed. Wilt u meer weten over kattenverzekeringen? Bekijk dan onze vergelijker »

chippen kat