Waarom een hondenverzekering?

Vraagt u zich af 'waarom' uw hond een hondenverzekering nodig heeft? Wij hebben hier de belanrijkste redenen voor u op een rij gezet:

 • Niet iedereen kan sparen
  Lukt het u niet om te sparen voor uw hond? Dan is een hondenverzekering een goede optie. Zo heeft u altijd een spaarpotje voor uw dierenarts kosten.

 • Spaargeld is soms niet genoeg
  Sommige baasjes sparen liever zelf voor hun viervoeter. Het kan echter voorkomen dat u onvoldoende gespaard heeft. Bepaalde behandelingen of operaties zijn namelijk erg duur. Zo kost een MRI scan al snel € 800 en een heupoperatie ± € 1.300. Met een hondenverzekering hoeft u zich niet af te vragen of u wel voldoende heeft gespaard.

 • Honden leven steeds langer
  Dierengeneeskunde ontwikkelt zich constant. Hierdoor kunnen honden steeds beter geholpen worden. Ook op het gebied van voeding zien we ontwikkelingen, er wordt steeds beter voer ontwikkeld. Door dit alles leven honden langer dan jaren geleden. De kans op ouderdomskwaaltjes neemt daardoor wel toe. Voorbeelden zijn dementie, gewrichtsslijtage, hart- of gebitsproblemen. De behandelkosten van deze kwalen kunnen oplopen. Het is dan fijn als uw hond verzekerd is tegen ziektekosten.

 • U kunt te laat zijn
  Als uw hond gezond of jong is kan een verzekering onzinnig lijken. Waarom zou u betalen voor iets dat u niet gebruikt? Wanneer uw hond ziek of ouder wordt kan dit veranderen. Uw dierenarts kosten kunnen dan snel oplopen. Als u dan uw hond wilt verzekeren kan dit vaak niet meer. Dit is vervelend, maar wel eerlijk. Een verzekeraar kan niet bestaan als elk baasje zijn hond pas verzekert als hij ziek of oud is.

Meer weten over hondenverzekeringen?

Vergelijk de verzekeraars en bekijk welke verzekering het beste bij uw hond past: hondenverzekeringen vergelijken button

hondenverzekering